Design Konst

Professionell presentkorgdesign och presentation

Bestäm vilka produkter som går in i din gåva. När det är möjligt kan du välja objekt som har liknande eller kompletterande färgschema. Det gör stor skillnad i den totala slutprodukten.

Välj din behållare

Du vill välja rätt storlek för ditt innehåll och även rätt stil som kompletterar innehållet. Håll ett öppet sinne för behållaren eftersom du kan använda alla typer av korgar, lådor, påsar, bagageutrymmen etc. Du kan välja en som följer med innehållet (t.ex. använda en blöjapåse som behållare för en presentkorg för barn) .

För att presentera produkterna snyggt måste du lägga till något slags fyllmedel i botten så att innehållet lyfts upp till en höjd där det syns i korgen. Använd skrynkligt kraftpapper, mjukpapper, korgstrimling etc. Om du använder brunt papper eller annat fyllmedel som inte är attraktivt, lägg vävnad ovanpå så att det ser bra ut under föremålen. Jag rekommenderade inte tidning eftersom bläcket gnuggar på händerna och behållaren.

Placera föremålen i korgen

Större föremål bak och arbete framåt med mindre föremål fram. Vanligtvis kan du placera dem i korgen och sedan ordna om det vid behov. Om du har några känsliga föremål som parfymer, oljor – Läs mer här, då måste du ägna särskild uppmärksamhet åt placeringen och förpackningen.

Dekorera insidan av korgen. Med mina presentkorgar vill du inte att allt ’glitz’ försvinner när förpackningen har tagits av. Överdriv inte inredningen på insidan, annars ser den för rörig ut. Dekorera också baserat på mottagaren och om det är en personlig presentkorg. Välj färger som matchar eller förstärker föremålens färgtema i presentkorgen.

Vik in korgen.

Det finns så många alternativ för att packa in presentkorgen. Du kan använda genomskinliga cellopåsar eller cellomslag, mönstrade cellopåsar / omslag, tyll, nätväv etc. Återigen, var uppmärksam på färgschemat. Eftersom jag gillar att dekorera mina presentkorgar använder jag ofta klar cello så att presentkorgen kan ses genom omslaget. Se till att cello / wrap har rätt storlek för behållaren. Om du har en omslag som är för liten eller för stor, förstör den utseendet på din färdiga produkt. Se till att det inte finns någon gruppering längst fram på korgen som döljer utsikten.

Dekorera utsidan

Använd din fantasi! Använd band, rosetter, tyll, cello, blommor eller valfritt antal föremål för att klä på utsidan. Tänk på att inte överdriva dekorationen. Du vill att gåvan ska se vacker ut, men du vill inte att dekorationen ska distrahera från gåvan.

Lämna ett svar